November 27, 2021

Ziarul de Alba

Stiri din Alba

Acces gratuit pentru copii în Parcul de Aventură din Alba Iulia

Parcul de Aventură Dynamis din Alba Iulia îi aşteaptă luni, în 1 iunie, pe copiii cu o surpriză de Ziua Internaţională a Copilului: copiii vor avea acces gratuit pe tot parcursul zilei.

Astfel toţi copiii care vor veni, luni, în Parcul de Aventură vor avea accesul gratuit putând să se bucure de ziua lor în natură, în cel mai inedit mod. Copiii care iubesc animalele vor putea să o caute şi pe veveriţa Dina, mascota parcului, cea care locuieşte împreună cu prietenii săi în pădurea în care se află Parcul de Aventură Dynamis. Din 1 iunie parcul prezintă celor mici dar şi celor mari noua siglă în care este reprezentată într-o formă haioasă veveriţa Dina echipată pentru aventură dar şi o frunză de stejar şi o ghindă, cele două elemente simbolizând superba pădurea în care se află amplasat parcul.

Amplasat pe Dealul Mamut din Alba Iulia, în cea mai frumoasă zonă împădurită din „Cealaltă Capitală”, Parcul de Aventură Dynamis îşi prelungeşte programul din 1 iunie fiind deschis între orele 11,00 şi 19,00. Parcul poate fi o destinaţie atât pentru familiile cu copii cât şi pentru grupurile de prieteni deoarece oferă posibilitatea parcurgerii unor trasee cu dificultate diferită, atractive atât pentru cei mici cât şi pentru adulţi. Tiroliana, puntea mobilă, panourile de căţărat, plasele suspendate sunt câteva dintre elemente care sunt adaptate cu grade diferite de dificultate atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Traseele parcului sunt alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism (disponibil în parc), prin traversare sau căţărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene.

sigla parcul de aventura-ziaruldealba.ro

Parcul de Aventură Dynamis a fost amenajat în perioada 2012 – 2013 pe Dealul Mamut din Alba Iulia având o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Parcul de Aventură a fost realizat în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, proiect care a fost derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru şi Vest, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Parcul funcţionează în prezent în cadrul unui parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Primăria Municipiului Alba Iulia. Accesul în parc se face de pe Calea Moţilor (drumul spre Miceşti) pe strada Valea Popii, pe lângă intrarea în Parcul Dendrologic din municipiu. 

Programări pentru grupuri sau pentru cursuri de training pentru adulţi sau copiii pot fi făcute la 0748/ 498760 (Bianca Mărginean – coordonatorul Centrului de Training Dynamis).

foto parc copii-ziaruldealba.ro