January 19, 2022

Ziarul de Alba

Stiri din Alba

Dispensarul din localitatea Vingard se redeschide din Ianuarie 2014

vingard

În această săptămână, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a avut o întâlnire cu mai mulţi cetăţeni care domiciliază în localitatea Vingard şi care au dorit să îşi exprime nemulţumirea faţă de problemele pe care le întâmpină din pricina faptului că dispensarul din localitate a fost închis.

 

Chiar dacă distanţa până în comuna Şpring, de care aparţine localitatea Vingard, nu este foarte mare, pentru vârstnicii care trebuie să se deplaseze în comună pentru a merge la medic, eforturile sunt mari. De asemenea, odată cu închiderea dispensarului medical, pe care îl deservea dr. Corina Kadar, accesul întregii comunităţii din Vingard la serviciile medicale a fost îngreunat, astfel că o mare parte a cetăţenilor a cerut autorităţilor să găsească soluţii pentru redeschiderea unităţii medicale din localitatea lor.

În condiţiile în care închiderea dispensarului medical a fost cauzată de imposibilitatea alocării sumelor de la bugetul local pentru cheltuielile sale de întreţinere, prefectul Gheorghe Feneşer şi primarul comunei Şpring, Daniel Rusu, au făcut front comun pentru identificarea unor alternative viabile, în scopul rezolvării problemei. Rezultatul demersurilor este unul cât de poate de concret şi de mulţumitor pentru locuitorii din Vingard, pentru că, din luna ianuarie, dispensarul se va redeschide, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă drumul până la Şpring, pentru a ajunge la medic.

„Dat fiind faptul că am găsit o soluţie perfectă pentru aprovizionarea cu lemne a dispensarului din Vingard, dar şi pentru că împreună cu primarul din Şpring am căutat modalităţile prin care această unitate medicală să poată fi întreţinută din punctul de vedere al cheltuielilor de funcţionare, problema a fost rezolvată. Chiar dacă drumul până la Şpring nu este foarte lung, redeschiderea dispensarului era necesară, în primul rând pentru oamenii în vârstă care, bolnavi fiind, au nevoie de un medic aproape de ei, la care să ajungă cât mai uşor, la nevoie. Din ianuarie însă, această problemă nu va mai exista, pentru că dispensarul se va redeschide”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.