January 19, 2022

Ziarul de Alba

Stiri din Alba

“Promenada Inimilor” – un stil de viaţă sănătos

“Promenada Inimilor” – demers al rotarienilor din Alba Iulia de conștientizare a importanței adoptării unui stil de viaţă sănătos

La inițiativa Rotary Club Alba Iulia, rotarienii din municipiul nostru au realizat un demers menit să aducă în atenția concetățenilor necesitatea schimbării în atitudinea faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.
Rotary club

Zeci de rotarieni din cele două cluburi locale – RC Alba Iulia și RC Alba Iulia Civitas Solis – s-au alăturat “Promenadei Inimilor”, o inițiativă a Fundaţiei Române a Inimii care, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, au marcat și în acest an Ziua Mondială a Inimii printr-un eveniment menit să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.
La Alba Iulia, “Promenada Inimilor” s-a desfășurat în perimetrul Cetății Alba Carolina, rotarienii invitându-i pe albaiulieni la o plimbare pe traseul sudic și apoi în interiorul cetății. Trecătorii au dat curs acestei invitații, fiind răsplătiți de rotarieni cu tricourile și stegulețele acestei campanii.
Rotary club

“Ziua Mondială a Inimii este doar un prilej de a ne reaminti că fără sănătate nu putem reuși în ceea ce facem. Motto-ul nostru – “Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?” este grăitor așa că alături de colegi am încercat să-l facem vizibil într-o acțiune pe care Rotary o susține, încurajând persoane de toate vârstele să facă mișcare”, a declarat lector univ.dr. Attila Tamas, președintele Rotary Club Alba Iulia.

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume: bolile cardiovasculare. La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se aşteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară, an de an, din cauza afecţiunilor Rotary club