January 19, 2022

Ziarul de Alba

Stiri din Alba

Sahistul albaiulian Mihnea Costachi, si-a pastrat invincibilitatea

Mihnea

Sahistul albaiulian Mihnea Costachi, si-a pastrat invincibilitatea si in urmatoarele trei runde la Campionatul International Open de seniori al Bulgariei care se desfasoara in aceasta perioada la Plovdiv. A mai reusit alte doua victorii si inca o remiza.

In runda a 4-a a Campionatului Internațional Open de seniori al Buglariei, juniorul albaiulian Mihnea Costachi a remizat cu bulgarul Lachezar Yordanov, rezultat “corectat” în runda a 5-a cu o victorie împotriva grecului Odyseas Kesidis. Partida din runda a 6-a a fost una deosebită pentru Mihnea Costachi, care a obținut prima victorie într-un turneu de șah clasic împotriva unui deținător al titlului de mare maestru international !

sah

Învinsul lui Mihnea a fost marele maestru internațional sarb Bosko Abramovici, cotat ca favoritul numarul 13 al openului bulgar. Încă o dată, Mihnea Costachi și-a depășit statutul de outsider și a obținut o victorie prețioasă cu piesele negre. Cu trei runde înainte de final, Mihnea Costachi se află în plutonul de 20 de jucatori clasați pe locurile 2-21, cu 5 puncte, la un punct în urma liderului Milan Zajic, din Serbia. În runda a 7-a, Mihnea Costachi, favoritul 36 al turneului, va avea în fața un alt adversar de calibru. E vorba de marele maestru internațional sârb Dusan Popovic, al 9-lea favorit. La Open-ul bulgar participă 286 de șahiști.