January 19, 2022

Ziarul de Alba

Stiri din Alba

Ultima saptamana al Postului Nasterii Domnului cu un program liturgic la scolile de teologie

Catedrala Ortodoxa - Alba Iulia

Ultima saptamana al Postului Nasterii Domnului cuprinde un program liturgic in scolile de teologie din Alba Iulia la care participa invataceii teologi si cuprinde in prima parte a zilei rugaciunile de dimineata oficiate in paraclisele institutiilor de invatamant, iar seara tinerii teologi participa la slujbele ce se oficiaza in Catedrala Arhiepiscopala.

 

De asemenea, in fiecare seara la finalul slujbei vor fi sustinute prelegeri pe diferite teme ziditoare de suflet, de catre diferiti parinti ai eparhiei noastre. Cuvintele duhovnicesti adresate studentilor si seminaristilor din Alba Iulia fac referire speciala la osteneala spirituala indrumandu-i spre o traire mai profunda si inmultirea virtutilor, ca astfel avand intarire duhovniceasca sa rodeasca in suflete bucuria Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.

IPS Irineu

In 16 decembrie, prima cuvantare duhovniceasca le va fi adresata de parintele Cristian Motora de la parohia Sfintii Apostoli Petru si Pavel Campeni Vale. in 17 decembrie, va sustine un cuvant folositor parintele ieromonah Augustin Varvaruc de la Schitul Inaltarea Sfintei Cruci Aiud. Miercuri, 18 decembrie, gandul duhovnicesc le va fi adresat de ierarhul nostru, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. Joi, 19 noiembrie, va cuvanta Parintele Gavril Radu de la parohia Sfanta Treime Straja.
Vineri, 22 noiembrie, in ultima seara a saptamanii duhovnicesti, le va pune la suflet tinerilor, o meditatie duhovniceasca Parintele Dacian Gane de la parohia Adormirea Maicii Domnului Lancram.