Connect with us

Politic-alba

A fi naționalist înseamna însă, nu numai a-ți iubi neamul și semenii…

Published

on

partidul romania unita

  COMUNICAT DE PRESA – PARTIDUL ROMANIA UNITA – Filiala ALBA

“După aproape 4 ani în care nu am fost implicat politic dar întotdeauna atent la
ceea ce se întâmplă pe șcena politică locală și națională am hotărât și am luat
decizia de a mă implica într-un partid naționalist alături de vechiul și bunul meu
prieten BOGDAN DIACONU – președintele PARTIDULUI ROMÂNIA UNITĂ.
A fi naționalist înseamna însă, nu numai a-ți iubi neamul și semenii ci și a-l
respecta pe cel care, de alt neam fiind e naționalist. Echilibrul care se crează
între aceste forțe, sincere și puternice, e unul natural.  Nu putem condamna
minoritățile din România ca țin mai mult la neamul lor decât la al nostru. Nu
înțeleg însă pretenția absurdă, a lor de a ne cere să tolerăm noi naționalismul lor
pe teritoriul țării noastre.  Dacă vor înțelege să fie naționaliști la ei acasă, noi
nu putem decât să-i respectăm! Nu este o crimă că ne iubim țara, chiar dacă, în
acest sentiment, picurăm și puțin exces.
Trebuie să ne întoarcem la normalitate, la demnitatea de a fi român. Pentru acest
scop trebuie, însă, adunate toate forțele neamului, toți cei care iubesc această
țară, aceste meleaguri, care mai au idealuri, pentru ca împreună să provocăm o
trezire a conștiiței românești. România Unită este, până la urmă o chemare la
luptă,  la renașterea națională.
Îmi doresc un oraș “verde” și curat SEBEȘ – unde locuiesc împreună cu familia, îmi
doresc un județ prosper – ALBA și îmi doresc o țară – ROMÂNIA ,  unde să-ți fie drag
să locuiești și unde tinerii să învețe și să muncească fără gândul de a mai pleca de
aici niciodată, nicăieri.
DOREL BOGDAN
Președintele PARTIDUL ROMÂNIA UNITA – Filiala ALBA

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Administrativ-alba

Reabilitarea Podului Vezii din Blaj

Published

on

pod blaj

Reabilitarea Podului Vezii din Blaj este realizată, în prezent, în proporție de 40%.

Autoritățile blăjene speră ca până la sfârșitul acestui an reabilitarea să fie finalizată la partea de suprafață, ce ține de covorul rutier și de trotuare, astfel încât circulația să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Investiția era foarte necesară, după ce o expertiză tehnică a constatat că Podul Vezii se află într-o stare de degradare avansată, riscând să nu mai poată fi folosit pentru circulația rutieră. Reabilitarea podului va fi completă, lucrările fiind programate să se încheie anul viitor.

Valoarea totală a acestora este de 2.246.000 lei (fără TVA), investiția fiind finanțată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

În acest moment, pe Podul Vezii circulația se desfășoară, alternativ, pe un singur sens. Reabilitarea Podului Vezii din Blaj a început în primăvară și are ca termen de finalizare anul 2019.

În urmă cu doi ani, o echipă de experți, care a realizat o expertiză tehnică la Podul Vezii, a constatat că acesta se află într-o stare avansată de degradare și a recomandat ca în maximum șase luni să se intervină pentru reabilitarea totală a acestuia.

Autoritățile locale au depus un proiect în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care, în vara anului 2017, a aprobat investiția, ce a demarat în acest an, după derularea procedurilor legale necesare.

Continue Reading

Politic-alba

Infiintarea si functionarea *Registrului Electronic Național al Lucrărilor Științifice*

Published

on

corneliu-comsa

Proprietatea intelectuală și ”Open Data Sources” în atenția deputatului Cornel George Comșa

Astăzi, 1 octombrie 2015, un număr de 65 de deputați, membri ai tuturor partidelor parlamentare, au depus propunerea legislativă privind înființarea și funcționarea Registrului Electronic Național al Lucrărilor Științifice.

Propunerea legislativă a fost anunțată de deputatul Cornel George Comșa și deputatul Mihai Răzvan Sturzu, principalii doi promotori în redactarea textului de lege, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Palatul Parlamentului.

Registrul reprezintă depozitarul în format electronic a lucrărilor științifice realizate în unitățile de învățământ superior, institutele și centrele de cercetare finanțate din fonduri publice, precum și cele realizate în cadrul proiectelor de cercetare finanțate parțial sau în întregime din fonduri publice. Registrul va stoca următoarele: teze de doctorat, lucrări de dizertație, lucrări de licență, articole, analize și rapoarte cu caracter științific.

Propunerea legislativă a fost elaborată cu scopul asigurării accesului liber la cunoașterea științifică, fiind de asemenea un instrument pentru depistarea unor potențiale cazuri de plagiat și garantând totodată sprijinul spre dezvoltarea surselor de tip ”open data”. Registrul va fi gestionat de către Biblioteca Națională a României, aceasta elaborând o metodologie de punere în aplicare a legii.

România trebuie să asigure accesul la toate lucrările cu conținut științific, în scopul dezvoltării unei societăți a cunoașterii și a evitării cazurilor de plagiat. În momentul în care avem toate lucrările cu caracter științific din România centralizate într-un singur loc, cu acces gratuit și permanent, este mult mai facil să identificăm acele materiale care s-au construit prin furt intelectual. Logica legii este aceea că își propune, pe de-o parte, să dezvolte un instrument de tip ”open source” iar, pe de altă parte, să ofere comunității academice un instrument de verificare la nivel național a lcrărilor plagiate. În momentul de față, în România, doar o parte din lucrările științifice se publică, și acestea doar pe site-urile univerităților. Acest fapt permite unor persoane de rea-credință să își vândă sau să cumpere lucrări de licență și dizertație din alte centre universitare. Registrul va uni toate lucrările științifice într-o singură platformă publică, care va putea fi accesată de orice persoană, în mod gratuit. Ne îndreptăm, cu pași mărunți dar siguri, spre o societate a cunoașterii deschise, în care, cu ajutorul tehnologiei, putem apăra proprietatea intelectuală și etica academică. Îi invit pe colegii deputați și senatori să susțină prezenta propunere legislativă, pentru un viitor mult mai luminos al mediului academic românesc.” a declarat deputatul Cornel George Comșa

Prezenta propunere legislativă sprijină la dezvoltarea instrumentelor de tipul ”open data”, crește gradul de adaptare a învățământului superior la modelul european și susține depistarea mai facilă a lucrărilor cu conținut ”copy-paste”.

Biroul Parlamentar al deputatului

Cornel George Comșa

Continue Reading

Politic-alba

Moţiunea de Cenzură – Un eşec anunţat, spune un deputat

Published

on

pnl+pmp-alba

Avem se pare o toamnă fiebinte, temperaturile ridicate din termometre, au efecte şi asupra politicului.

Sigur, aş putea enumera câteva exemple în acest sens de la ,,uite imigranţii nu sunt imigranţii”,  a lui Iohannis până la atacul lui Dragnea la Victor Viorel Ponta prin deja celebra frază ,,eu nu am dublă personalitate” .

          Aş face însă câteva referiri la un demers politic al PNL, moţiunea de cenzură care a fost depusă ieri la Parlament. Dincolo de legitimitatea acestei acţiuni, vreau să cred că PNL doreşte cu adevărat ca această moţiune de cenzură să şi treacă. Însă citind-o ieri, consider că este cea mai slabă moţiune ca şi conţinut şi mesaj.

          Mai mult, eu consider că PNL se grăbeşte de neînteles, de neacceptat aş zice  pentru că în această sesiune care de abia a început existau toate premizele ca Victor Viorel Ponta să fie debarcat de la guvernare împreună cu PSD. Însă, PNL face o greşeală enormă depune o moţiune de cenzură care în opinia mea nu are în spate o negociere politică serioasă, un program de guvernare acceptat de o majoritate în Parlament. Nu poţi să depui o moţiune de  cenzură fără aceste elemente bazându-te doar pe impactul trimiterii în judecată a lui Ponta, e prea puţin. Dincolo de conţinut şi prezentare, o moţiune de cenzură pentru a trece are nevoie de voturi. PNL anunţa că a discutat cu toate grupurile parlamentare care ar putea susţine demersul lor, foarte bine, văzând însă semnăturile de pe document constat că i-au cam trimis la plimbare. Am înţeles că PNL nu este interesat de semnăturile membrilor PMP. Oare voturile noastre îi interesează?

          Aş vrea să le reamintesc că fără voturile noastre, strategia de apărare a lui Iohannis nu trecea şi ar mai fi multe exemple. Sigur, dacă ni se solicită semnarea acestui aşa zis document probabil se temeau că noi cerem să conţină mai multe elemente printre care:

-unde sunt locurile de muncă (1milion);

– salvarea Oltchim;

– privatizări promise;

-deschiderea spitalelor închise .

Exemplele ar putea continua, dar suntem siguri că acestea nu erau acceptate pentru că sunt promisiuni care se leagă de numele PNL, pentru că au fost şi promisiunile făcute atunci când defilau sub sigla USL.

          Nu aveţi nevoie de PMP ? Vă anunţ că noi vom vota moţiunea de cenzură pentru că noi suntem partidul care face opoziţie la PSD, nici nu mimăm nici nu suntem în cărdăşie cu acesta.

          Din păcate, PNL-ul salvează din nou PSD aşa cum a făcut-o şi în 2012 atunci când au pus umărul la instalarea celui mai corupt guvern PSD-PNL şi a lui Victor Ponta, un prim ministru corupt. Ce este mai grav şi care nu vi se va ierta de către cetăţenii care doresc să scape cât mai repede de Ponta este că acesta va rămâne prim ministru şi PSD-ul va guverna până în 2016 asta datorită amatorismului politic de care daţi dovadă.

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ

Continue Reading

Trending