Connect with us

Fonduri Nerambursabile

ACCES PLUS – pentru o piață a muncii incluzivă

Published

on

acces plus_interviu_AlbaTV

“ ACCES PLUS – pentru o piață a muncii incluzivă”, Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/141673, proiectul cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale” DMI 6.2 Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”, implementat de Orașul Siret în calitate de Aplicant împreună cu următoarele organizații în calitate de Parteneri Naționali: Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina din Suceava, Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Botoșani, Asociația pentru Participare Cetățenească Făgăraș, LTL Documentary SRL Alba Iulia și Die Querdenker Austria alături de Confederation of European Firms, Employment Initiatives and Cooperatives (CEFEC) Belgia ca Parteneri Transnaționali.

Acces Plus

Obiectivul general al proiectului este susținerea dezvoltării educaționale, integrării și reintegrării pe piața muncii a persoanelor vulnerabile din regiunile Nord-Est și Centru a României prin oferirea de servicii suport, programe de formare profesională și sesiuni de formare profesională la locul de muncă, dezvoltate în cadrul unui consorțiu profesionist trans-național.

În cadrul proiectului sunt dezvoltate 5 Centre de Incluziune Socială (CIS-uri), unul dintre elefiind CIS ACCES PLUS Alba, care vor funcționa ca centre de consiliere și orientare a grupurilor vulnerabile, persoanelor supuse riscului de marginalizare și excluziune socială.

Printre serviciile ce vor fi furnizate de CIS-uri menționăm:

activități de motivare pentru grupurile vulnerabile pentru a se integra/reintegra pe piața muncii;

dezvoltarea și furnizarea serviciilor care facilitează accesul persoanelor vulnerabile la formare profesională prin recomandarea de cursuri disponibile pe piață;

activități în scopul schimbării atitudinii sociale privind grupurile vulnerabile, în special în ceea ce privește mediul de lucru;

activități pentru dezvoltarea potențialului profesional al persoanelor vulnerabile și pentru identificarea și dezvoltarea oportunităților de ocupare;

activități interregionale și trans naționale în vederea îmbunătățirii accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii;

campanii pentru promovarea voluntariatului în activități dedicate integrării pe piața muncii a persoanelor supuse riscului de excluziune socială.

acces_plus

La conferința pentru lansarea Centrului de Incluziune Sociala ACCES PLUS (CIS) Alba au fost invitați să participe reprezentanți ai Partenerilor implicați în proiect, mass media locală, reprezentanți ai sectorului privat local dar și ai instituțiilor publice locale și sectorului asociativ și au răspuns invitației 42 de persoane. acces+plus_interviu_tv

In deschiderea conferinței a prezentat proiectul reprezentanta aplicantului primăria Siret urmată de reprezentații partenerilor. Coordonatorul CIS Alba a prezentat serviciile oferite pentru grupurile vulnerabile, grup țintă pentru proiectului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fonduri Nerambursabile

Blaj: investiții în aparatură în valoare de peste 1,7 milioane de lei, la Spitalul Municipal Blaj

Published

on

spital blaj

Spitalul Municipal Blaj a realizat, în 2018, cele mai mari investiții din venituri proprii din ultimii 15 ani.

 

Acestea sunt în valoare de 1.774.020 lei, suma provenind din serviciile medicale decontate de Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate Alba.

Una dintre cele mai importante investiții o reprezintă achiziționarea unui aparat laparoscopic, care permite secției chirurgie să efectueze, începând din luna iulie, așa-zisele operații cu laser, care scurtează și simplifică, din toate punctele de vedere, intervențiile chirurgicale.

„Acestea sunt cele mai importante investiții făcute în ultimii 15 ani la Spitalul Municipal Blaj din venituri proprii.

Meritul aparține exclusiv personalului medical, medici și asistenți medicali, care, în urma serviciilor contractate și realizate cu Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate Alba, au reușit, și prin acest mod, să întoarcă în beneficiul pacienților serviciile medicale prestate.

Aceste investiții vor duce cu siguranță la creșterea calității actului medical în spitalul nostru”, afirmă managerul Spitalului Municipal Blaj, economist Iacob Suciu.

Continue Reading

Fonduri Nerambursabile

Surse de finantare pentru luna octombrie

Published

on

fonduri-nerambursabile

ADR Centru a publicat Catalogul surselor de finantare – octombrie 2015.

Acesta cuprinde programele de finantare nerambursabila active finantate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Ca noutate pentru societatile comerciale au aparut programe de finantare cum ar fi:

Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural;

Concurs de proiecte cultuale;

Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC.

Mai multe aflati accesand fisierul catalogul surselor de finantare.

fonduri nerambursabile

Continue Reading

Fonduri Nerambursabile

Stadiul proiectelor depuse pana in prezent pe PNDR 2014 – 2020

Published

on

fonduri europene

Conform datelor publicate de AFIR, 2.722 de proiecte, in valoare de 319,6 milioane de euro au fost depuse pana acum prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR).

Pe Submasura 6.1Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” au fost depuse 1.663, avand o valoare totala nerambursabila, cumulata, de 70,41 milioane de euro.

Pe Submasura 4.1Investitii in exploatatii agricole„, s-au primit 281 de proiecte, dintre care 243 pe sectorul vegetal. Valoarea totala nerambursabila a celor 281 de proiecte se ridica la 108,64 milioane de euro. In ceea ce priveste sectorul vegetal, valoarea proiectelor depuse este de 63.545.224 euro.

Pe Submasura 6.2Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale” s-au primit 309 cereri, avand o valoare totala nerambursabila de 18,37 milioane de euro.

Pe Submasura 6.3Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” s-au primit 44 de proiecte, avand o valoare totala nerambursabila de 660 milioane de euro.

Pe Submasura 6.4Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” s-au primit 63 de proiecte, avand o valoare totala nerambursabila de 10 milioane de euro.

Toti cei interesati de fonduri europene pentru agricultura, mai au la dispozitie, in afara de liniile de finantare de mai sus si submasurile urmatoare:

  • 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole„,
  • 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole„,
  • 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol„,
  • 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice„.

Proiectele se pot depune pana pe data de 30 octombrie 2015.

De retinut e ca in cursul lunii septembrie, se vor lansa si submasurile 7.2Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica” si 7.6Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural„.

Sursa: AFIR

Continue Reading

Trending