MONDEN

ALEA 2015 – Târg de echipamente și soluții complete

Published

on

În perioada 19-20 septembrie 2015, Casa de Cultură a Sindicatelor din Cetate va găzdui cea de-a opta ediție a evenimentului “Energie din surse regenerabile – ALEA 2015.

Târg de echipamente și soluții complete”, organizat de către Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

În acest an vor fi expuse biciclete și autoturisme electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile.

Vizitatorii au ocazia să viziteze și în acest an Salonul Eco Inventica”, care în acest an va fi organizat în memoria maestrului Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români. De asemenea va fi prezent și Corneliu Birtok Băneasa premiat la Geneva cu medalia de aur pentru invenția sa, un dispozitiv de transfer al aerului, prin care se reduce consumul de carburant cu circa 10%.

Intenționăm ca in acest an o atenție deosebită să fie acordată domeniului sistemelor eficiente de transport: autovehicule eficiente energetic și cu noxe reduse, dar mai ales autovehicule electrice întrucât în cadrul proiectului european EMOBILITY WORKS (ALEA este coordonator pentru România) vor fi realizate primele planuri de acțiune pentru vehicule electrice în 4 orașe din România: Alba Iulia, Baia Mare, Bistrița și Ploiești.

Și în această ediție se vor organiza în cadrul Târgului evenimentele deja consacrate și anume:

  • Ora de inventică” care se va desfășura sâmbătă de la ora 12.00, va prilejui elevilor pasionați de tehnică de la câteva licee din Alba Iulia un foarte interesant schimb de idei cu inventatorii români prezenți în cadrul „Salonului Eco Inventica”.

  • Ecospectacolul grădinițelor care se va desfășura duminică de la ora 11.30; copiii din grădinițele din Alba Iulia vor susține o eco-serbare iar participanții vor fi recompensați de către sponsorii evenimentului cu multe premii.

  • Tombola târgului la care pot participa toți vizitatorii, va avea loc duminică la ora 16.00; în cadrul tombolei vor fi oferite premii importante din partea sponsorilor evenimentului.

Târgul are ca parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia, Agenția de Dezvoltare Regională ”Centru” și Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Sponsorii evenimentului sunt Ratioterm Alba Iulia, Sevco Instalații Alba Iulia, Electromagnetica București, Ecovolt Alba Iulia, Delphi Electric Alba Iulia și My Eco Bike Alba Iulia.

Invităm la Târg pe toți cei interesați să afle informații complete în legătură cu sisteme de producere a energiei din surse regenerabile și sisteme de eficientizare a consumului de energie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Trending

Exit mobile version