Connect with us

Oastea Domnului

Campania “Români pentru Români” ridică două case noi

Published

on

Romani pentru romania

Campania “Români pentru Români” derulată de asociaţia Bunul Samaritean din Beiuş şi partenerii săi în beneficiul victimelor inundaţiilor din iulie are ca prim rezultat construirea primelor 2 case în comuna Bascov, sat Schiau, judeţul Argeş.

 

Partenerul asociaţiei în judeţul Alba este grupul informal Generaţia ALTFEL, un grup de tineri din capitala de judeţ, tineri cu rădăcini într-o veche mişcare ardeleană numită Oastea Domnului, fondată de preotul Iosif Trifa în secolul trecut. Asociaţia beiuşeană şi tinerii din Alba au însă planuri de durată pentru următoarele 12 luni şi pentru alte familii cu copii din sudul ţării. Situaţia sinistraţilor din Sud rămaşi fără locuinţe este delicată, în multe locuri nefiind progres în schimbarea stării lor iar tensiunea din viaţa acestora a fost constantă.

Tineri din Generatia Altfel

Adrian Ciorna, preşedintele asociaţiei bihorene a revenit miercuri de pe şantierul din Argeş în Alba Iulia unde s-a întâlnit şi cu donatori din comunitate: “Unde construim cele 2 case pe valea pârului Schiau, în satul Schiau, este chiar fundul lumii: de la casa familiei Ştulă încolo mai e doar codrul şi dealurile printre care curge firişorul acesta de apă. Acolo se termină şi drumeagul îngust. Ne bucurăm să avem fundaţiile şi placa caselor gata, prima casă a fost ridicată şi acoperită, izolată, instalaţii electrice montate, finisată cu gips carton şi cu ferestre montate. A doua casă s-a ridicat de asemenea de luni încoace şi este acoperită. Familiile beneficiar lucrează şi ele la case: tată, fii, fiică.

Dani PopMarcelIMG_0529-ziaruldealba.ro

 

 

 

 

 

 

Felicit judeţul Alba că ni s-a alăturat, prin 6 tineri voluntari extraordinari, în a face o diferenţă. Muncesc de dimineaţa până seara la orele 20:00 sau chiar 21:00. După Bihor, Argeş şi Suceava, iată, Alba se alătură campaniei. Invit fiecare comunitate, fiecare om de afaceri ori parohie din judeţul dumneavoastră să trimită ajutor financiar şi voluntari. Până realizăm 10 case noi şi 100 de reparaţii în sud mai e nevoie de sprijin serios.” menţionează Adrian Ciorna.
Inundaţiile fulger din iulie 2014 au distrus 99 de case şi au avariat alte 1.163, în afară de alte sute inundate şi mii de anexe distruse sau deteriorate. Bunul Samaritean şi partenerii îşi propune să reconstruiască 10 case noi şi să repare capital alte 100. Costul aferent acestui proiect de intervenţie este de 370.000 euro.

Constructie case

Familia Ştulă din Valea Schiaului, Argeş, are 7 membri. Aceştia locuiesc acum în containerul mijlocit de primărie, container-modul în care, noaptea, pe pereţi, se scurge condensul datorită diferenţei de temperatură. Tatăl, Marin, menţionează: “A fost foarte rău, apa ne-a luat tot ce am agonisit de 40 de ani. Este rău, facem mâncare afară, ne spălăm afară, soţia spală rufele la mână, tot afară. În container e frig, curge apă, face condens dar sperăm, cu ajutorul dumneavoastră, să ne mutăm cât de curând în casa nouă.”

La şantier au sosit luni, 03 noiembrie 2014, primii voluntari din judeţul Alba. Ei vor voluntaria 5 zile, construind cele 2 case pe care vor să le aducă la stadiu cât mai avansat. Adună şi bani din oraş şi judeţ şi sunt deja un exemplu de solidaritate. “Noi ne-am simţit chemaţi de Dumnezeu la un atare proiect încă de anul trecut, de când am făcut o casă în judeţul Galaţi şi urma a doua, la care n-am mai ajuns. Acum este momentul să ajutăm această familie din cătunul Schiau, venim cu scule, entuziasm, pe cheltuiala noastră în această săptămână. Contribuim chiar şi cu bani donaţi la campania Români pentru Români. Nu se poate ca noi să stăm indiferenţi la casele noastre iar oamenii aceştia din judeţele din sud să stea ca animalele, să se îmbolnăvească.” spune Dani Pop, liderul grupului Generaţia Altfel, un foarte tânăr om de afaceri din Alba Iulia.

Finalizarea cât mai multor locuinţe depinde de generozitea publicului şi cooperarea cu autorităţile locale. “Avem o bună cooperare cu primăria Bascov, interacţionăm cu posibili donatori şi sponsori din Argeş, Alba şi din Bihor. Am găsit acest suport în Alba Iulia şi adăugăm Alba pe harta campaniei noastre, „Români pentru Români”. Avem semne că arădenii vin şi dânşii dar şi bucureştenii. Sunt mândru de participarea tinerilor din Alba Iulia! Au o productivitate extraordinară şi o atitudine de slujire, pe lângă orele lungi efectuate pe şantier. Invit pe toţi cei ce citesc aceste rânduri să urmeze exemplul de solidaritate de la Alba.” menţionează Adrian Ciorna.

Sponsorizările pot fi făcute în contul IBAN RO83RNCB0034021802850001, deschis la BCR sucursala Beiuş, Bihor pe numele asociaţiei “Bunul Samaritean Beiuş”. Puteţi de asemenea dona materiale de construcţie şi cazarmament (paturi, saltele, lenjerie), electrocasnice care pot fi livrate şi preluate imediat la depozitul asociaţiei de unde vor fi distribuite organizat ulterior familiilor sinistrate pentru echiparea locuinţelor. Din afara României, donatorii pot folosi conturile IBAN RO56RNCB0034021802850002 – donatii Euro sau IBAN RO56RNCB0034021802850009 – donatii GBP. În funcţie de necesităţi, doritorii vor avea şi oportunităţi de voluntariat.

Pentru orice întrebări, pentru planificarea unei sponsorizări sau donaţii, nu ezitaţi să contactaţi asociaţia la 0722-684.679 sau adrian.ciorna{at}yahoo.com. Alternativ, puteţi contacta pe Dani Pop, tel. 0762-658.715, de la Generaţia ALTFEL.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Biserici-Alba

Tony Anthony la Alba Iulia

Published

on

Tony Anthony

Triplu campion mondial de Kung Fu, coautor al cartii  Imblanzirea tigrului ,recuperator si criminal ce in cele din urma si-a schimbat viata…;   el era sigur de sine, puternic si la vârful piramidei artei sale. Îl astepta o carieră extraordinară. Fiind cooptat în elita gărzilor de corp, el călătoreste în întreaga lume, protejându-i pe cei mai bogati, mai puternici si mai influenti oameni din lume.

 

imblanzirea-tigrului1“In loc sa impusc pe cineva in umar sau in picior pentru a-i imobiliza, eu impuscam cu intentia de a ucide. Ii impuscam direct in fata”, marturisea Tony Anthony.

Această istorisire plină de actiune, captivantă si adesea înfiorătoare, reprezintă povestea adevărată a lui Tony. Învecinându-se uneori cu fantezia si fictiunea, desi reală în fiecare dintre afirmatiile ei, această remarcabilă carte este aproape de necrezut. Cu o perspectivă fascinantă asupra artelor martiale chineze, cu fiorul pe care-l dă adrenalina în viata pe muchie de cutit a bodyguard-ului, ea povesteste tragedia personală care l-a transformat pe „un ucenic al iluminării  într-un om violent, însetat de sânge.

Tony ajunge în Închisoarea Centrală notorie din Nicosia. Acolo, în adâncurile unui iad zilnic, totul putea fi pierdut, dacă nu l-ar fi vizitat un străin…

Tony Anthony isi va prezenta marturia vietii sale  Joi, de la ora 18.00, la Casa de Adunare a Oastei Domnului de pe strada Arnsberg, Alba Iulia.

Continue Reading

Trending