Connect with us

Agricultura

Lucrările de cadastru general vor începe în primele 63 de comune

Published

on

lucrari cadastrale

Lucrările de cadastru general din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) vor începe în primele 63 de comune.

 

În total, aproximativ 224.000 de români vor beneficia în perioada următoare de cadastru gratuit.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a încheiat acordurile cadru pentru începerea lucrărilor de cadastru general în primele 63 de comune.

Comunele ai căror locuitori vor beneficia de cadastru general gratuit în perioada imediat următoare sunt: UAT-urile Covăsânț, Fântânele, Frumușeni, Livada, Vladimirescu (jud. Arad), UAT-urile Bethausen, Bara, Balinț, Secaș (jud. Timiș), Vermeș, Berzovia, Măureni (jud. Caraș-Severin), Pătulele, Vânjuleț, Rogova (jud. Mehedinți), Logrești, Berlești, Hurezani, Țânțăreni (jud. Gorj), Pielești, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești (jud. Dolj), Diculești, Făurești, Valea Mare, Fârtățești (jud. Vâlcea), Vișina, Milcov, Oboga, Vișina Nouă, Brastavățu, Vădastra (jud. Olt), Recea, Izvoru, Miroși, Căldăraru (jud. Argeș), Segarcea Vale, Lița, Ciuperceni, Traian (jud. Teleorman), Bilciurești, Dobra, Băleni (jud. Dâmbovița), 1 Decembrie, Copăceni, Clinceni (jud. Ilfov), Dumești, Lețcani, Movileni (jud. Iași), Sulița, Coșula, Copălău (jud. Botoșani), Cornu Luncii, Preutești, Boroaia, Forăști (jud. Suceava), Grumăzești, Bodești, Dobreni, Săbăoani, Tămășeni, Cordun (jud. Neamț).

PNCCF se desfășoară în perioada 2015-2023 și are ca obiectiv înregistrarea sistematică a imobilelor în 2337 UAT- uri situate în mediul urban și rural. PNCCF a fost instituit în scopul înregistrării gratuite a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară și al eliberării certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi, după caz, a dezbaterilor succesorale. Finanțarea pentru lucrările de cadastru general va fi asigurată din veniturile proprii ale ANCPI.

Procedura de licitaţie deschisă privind atribuirea acordului-cadru ce are ca obiect „Servicii de înregistrare sistematică a imobilelor în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF)”, loturile 1-10, este publicată în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice prin anunţul de participare nr. 156565 din 15.01.2015.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Agricultura

Imperialismul pe înțelesul tuturor

Published

on

Imperialismul constituie o necesitate de viață pentru capitalism

 

Imperialismul dictează prin guverne constituite din oameni cheie și canale media aservite, legi întortocheate mediatizate după bunul lor plac.y1

Imperialismul este un joc al puterii prin care se acapareaza terenuri agrare din ce în ce mai mari, indiferent față de națiunea care populează ținutul respectiv.

Imperialismul este actorul capitalismului monopolist. Actor ce prin mijloace diverse creaza iluzia existenței unei economii concurențiale.

y4Imperialismul este cealaltă variantă a dictaturii comuniste. Mai bine spus fratele geamăn. În ambele cazuri oferta de produse existente pe așa zisă piață liberă, determină cererea. În ambele cazuri canalele mass media sunt deservite aproape în totalitate. În ambele cazuri cei mai mulți se luptă pentru  supraviețuire, foarte puțini trăiesc decent si un număr restrâns se căpătuiesc.

Imperialismul confisca legal prin concesionari aranjate, totalitatea resurselor naturale, de la apa izvorului la aurul munților.

Imperialismul este faza intermediară, necesară, exploatării întregii lumi de către capitalul financiar unit la scară internațională. Globalizarea sclaviei moderne pe românește spus.

Imperialismul este paradisul speculanților și în aceelași timp Golgota celor ce mai cred în muncă cinstită.

Imperialismul urmărește 5 obiective:

(1) monopolizarea producției și a capitalului financiar

(2) exportul de capital, inclusiv de capitalul intelectual

(3) alcătuirea grupurilor monopoliste internaționale

(4) împărțirea întregului teritoriu de pe glob de către cele mai mari țări capitaliste

(5) contopirea capitalului bancar cu cel industrial și formarea oligarhiei financiare.

y3Dacă în socialismul anilor 70 pe care i-am trăit, plata unui trai decent presupunea un loc de muncă obijnuit, în imperialismul zilelor de azi un loc de muncă îți poate oferii doar supraviețuirea, fără a avea pretenții la viitor.  În aceste condiții SOCIALISMUL  a devenit nu doar o necesitate dar si o variantă inevitabilă.

imperialism

USL-ul renaște de la o zi la alta, concretizând planurile imperialiste. Celor ce muncesc cinstit le-a mai rămas o singură salvare: SOCIALISMUL. Uniți sub soare, lanțurile imperialismului vor fi din nou zdrobite. Un capitalism liberal, flancat îndeaproape de un socialism bazat pe meritocrație e varianta corectă a viitorului.

TEPES

Continue Reading

Agricultura

Centrul de Investiţii Rurale Alba: Fost director cu vilă construită din bani de la UE

Published

on

Faptele dosarului de fraudă de la Centrul de Investiţii Rurale Alba.

Potrivit DNA, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (A.P.D.R.P.) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la existenţa unei suspiciuni de fraudă împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene în legătură cu proiectul „Instalare tânăr fermier Giurgiu Gheorghe – Ioan”, care face obiectul contractului de finanţare C112021170100229/ 30.08.2012, unde solicitantul sprijinului financiar ar fi declarat în fals animalele (ovinele) deţinute ca fiind născute recent, pentru ca prin aceasta animalele să fie încadrate într-o altă categorie de eligibilitate, ceea ce conduce la aprobarea proiectului depus şi la acordarea, în mod injust, a sprijinului nerambursabil, în cuantum de 40.000 euro pe proiect, echivalent în lei.
dna-alba-ziaruldealba.ro

Semnificativ, în acest sens, este cazul proiectului aferent construirii unei pensiuni în localitatea Almaşu Mare (Zlatna, jud. Alba), în valoare de 401.000 euro, depus de SC Nicoleta Styl SRL, din localitatea Ighiu, jud. Alba, având ca asociat / administrator pe Dreghiciu Maria Nicoleta, pentru aprobarea căruia Farcaş Florian a primit o parcelă de teren în suprafaţă de aproximativ 600 metri pătraţi în intravilanul municipiului Alba Iulia (zona cartierului Miceşti).În acest mod, Farcaş Florian a întocmit, numai în cursul lunii decembrie 2011, aproximativ 20 proiecte, la un tarif de 500 lei per aplicaţie, care au fost depuse pentru finanţare în cadrul PNDR la selecţia de proiecte din luna aprilie 2012, pe măsura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri“, precizează DNA.

”Totodată, în schimbul unor comisioane consistente (circa 2% din valoarea unui proiect), Farcaş Florian l-a consiliat/ sprijinit pe Merca Ioan-Liviu, asociat/ administrator al SC MM AGROMER SRL Belin, jud. Covasna, pentru întocmirea proiectelor finanţate din fonduri europene în cadrul PNDR „Construire complex zootehnic porci la îngrăşat”, depus de SC CARNICOM S.R.L. Belin, în valoare de 6.634.188 lei, şi „Înfiinţare fermă zootehnică porc gras”, depus de SC MERCATOP S.R.L. Belin, în valoare de 6.643.878 lei”, se arată în referatul DNA.

Continue Reading

Agricultura

Sprijin pentru asigurarea cofinanțării private – PNDR

Published

on

afir

La nivelul Centrului Regional al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din Constanța, a fost organizată o întâlnire de lucru pentru identificarea soluțiilor de obținere a finanțării necesare asigurării cofinanțării private.

Întâlnirea de lucru a fost inițiată pentru a se asigura un dialog direct între beneficiarii PNDR, AFIR și instituțiile financiare (atât instituții financiare nebancare, cât și bănci comerciale) și pentru a găsi soluții concrete cu aplicabilitate urgentă pentru facilitarea obținerii de fonduri necesare finalizării proiectelor care se află în implementare. Precizăm că beneficiarii publici şi privaţi se confruntă cu un termen limită. Astfel Cererile de Plată pot fi depuse până cel târziu 30 septembrie 2015.

Întâlnirea a avut loc în prezența a peste 100 de participanți, instituții financiare și a oficialilor Agenției, respectiv Nicolae POPA, directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Anghel PANAIT, directorul Centrului Regional al AFIR. Evenimentul s-a desfășurat în Constanța, în data de 31 octombrie 2014.

„Vrem să stabilim o strategie şi să găsim soluţii clare pentru ca toţi beneficiarii să vină în plată şi să-şi finalizeze investiţiile la termenul stabilit de regulamentele europene şi legislaţia naţională. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ajuta beneficiarii să termine de implementat proiectele. Cei care nu le vor finaliza până la 30 septembrie 2015, vor fi nevoiţi să dea toţi banii înapoi, ceea ce ar însemna că şi noi, şi ei am muncit degeaba. Aşadar, acesta este un semnal pentru toţi cei care au accesat fonduri europene să înțeleagă gravitatea situației și asumarea termenului de finalizare a proiectelor.” a precizat Nicolae POPA, director general adjunct al AFIR.

Necesitatea identificării soluțiilor pentru asigurarea cofinanţării private a proiectelor de investiţii în agricultură este strâns legată de accelerarea gradului de absorbţie efectivă a fondurilor europene. La finalul implementării PNDR 2007 – 2013, este foarte important ca proiectele contractate să poată fi duse la bun sfârşit. Baza implementării acestor proiecte este, în acest moment, modul în care sunt derulate achiziţiile de bunuri şi servicii, iar startul acestor achiziţii depinde în mare parte de capacitatea beneficiarilor de a asigura cofinanţarea privată.

„Am sugerat băncilor să vină alături de noi prin oferirea unui pachet de creditare mult mai accesibil pentru beneficiarii PNDR, cu dobânzi mai mici faţă de cele existente în momentul de faţă”, a adăugat Nicolae POPA.

Pentru a asigura absorbția integrală a fondurilor europene, precum și pentru implementarea corectă și cu celeritate a proiectelor care au fost selectate pentru finanțare, este foarte important ca Dosarele Cererilor de Plată să fie depuse conform eșalonării, astfel încât Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) să poată deconta cheltuielile eligibile efectuate până la data limită de decontare a cheltuielilor, respectiv 31 decembrie 2015 – aceasta presupune ca ultima cerere de plată să fie depusă la Agenție până cel târziu 30 septembrie 2015.

Continue Reading

Trending