Connect with us

Administrativ-alba

Reabilitarea Podului Vezii din Blaj

Published

on

pod blaj

Reabilitarea Podului Vezii din Blaj este realizată, în prezent, în proporție de 40%.

Autoritățile blăjene speră ca până la sfârșitul acestui an reabilitarea să fie finalizată la partea de suprafață, ce ține de covorul rutier și de trotuare, astfel încât circulația să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Investiția era foarte necesară, după ce o expertiză tehnică a constatat că Podul Vezii se află într-o stare de degradare avansată, riscând să nu mai poată fi folosit pentru circulația rutieră. Reabilitarea podului va fi completă, lucrările fiind programate să se încheie anul viitor.

Valoarea totală a acestora este de 2.246.000 lei (fără TVA), investiția fiind finanțată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

În acest moment, pe Podul Vezii circulația se desfășoară, alternativ, pe un singur sens. Reabilitarea Podului Vezii din Blaj a început în primăvară și are ca termen de finalizare anul 2019.

În urmă cu doi ani, o echipă de experți, care a realizat o expertiză tehnică la Podul Vezii, a constatat că acesta se află într-o stare avansată de degradare și a recomandat ca în maximum șase luni să se intervină pentru reabilitarea totală a acestuia.

Autoritățile locale au depus un proiect în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care, în vara anului 2017, a aprobat investiția, ce a demarat în acest an, după derularea procedurilor legale necesare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Administrativ-alba

Inundaţii de proporţii în Alba Iulia

Published

on

alba-iulia-inundatii

Canalizarea nu a făcut faţă ploii torenţiale, ce a durat doar 30 de minute, şi a invadat străzile şi casele din partea de jos a municipiului.

Ce mai afectată zonă a oraşului a fost zona gării, unde apa a depăşit 30 de centimetri.

Pentru a se evita aceasta zonă, circulaţia auto a fost deviată.

Au fost inundate peste 40 de gospodării.
Acum o săptămână, Alba Iulia a fost într-o situaţie similară.
Cetăţenii acuză autorităţile de lipsa implicării în rezolvarea acestei situaţii care, se pare că va mai persista.
Apele ce au inundat străzile, au lasat în urma lor mizerii şi un miros insuportabil.

Continue Reading

Administrativ-alba

REÎNCEP PROTESTELE LA SEBEȘ!

Published

on

Comunicat de presă

Vineri 05 februarie 2016 la ora 09:00 a avut loc la Prefectura Alba Iulia o întâlnire între organizațiile neguvernamentale de mediu și prefectul de Alba pe tema poluării din Sebeș și a Studiului de Impact asupra Stării de Sănătate a Populației realizat de Centrul Regional de Sănătate Publică din Cluj la cererea SC Kronospan Sebeș SA.

Deși rugămintea prefectului Gheorghe Feneșer a fost aceea ca întâlnirea să rămână una cât mai confidențială, considerăm necesară informarea tuturor celor interesați de stadiul și implicarea noastră în lupta împotriva poluării, cu atât mai mult cu cât încă de la începutul campaniei ”Opriți Poluarea în Sebeș” am cerut că orice întâlnire a noastră cu autoritățile să fie publică și transparentă.

Așadar, în urma unor observații pertinente depuse anul trecut în ce privește Studiul de impact asupra stării de sănătate a populației din municipiul Sebeș asociată obiectivului „Instalație pentru producerea formaldehidei, capacitate 60.000 tone/an exprimat în 100%” aparținând SC Kronochem Sebeș SRL, realizat de CRSP Cluj în aprilie 2015, prefectul a constatat și el o serie de neconcordanțe care ar necesita efectuarea unui nou studiu făcut de această dată de Primăria Sebeș și poate chiar cu un institut extern. Reamintim faptul că Primăria Sebeș, din ceea ce se dorea inițial a fi un amplu Studiu de Impact asupra Stării de Sănătate a Populației din Sebeș, a făcut împreună cu același CRSP, doar o anchetă socială foarte prost organizată și concepută, bazată pe niște chestionare complicate și cu rezultate a căror corectitudine va fi foarte ușor pusă sub semnul întrebării.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și desprea ultima actualizare a Autorizației Integrate de Mediu făcută de Agenția de Protecție a Mediului Alba, în urma unui proces intentat și din păcate câștigat în primă instanță de SC Kronospan Sebeș SA, aceasta nefiind însă definitivă, procesul continuând cu recurs făcut de Ministerul Mediului. Mai mult, domnul președinte al Agenției Naționale de Protecția Mediului prezent la Sebeș în noiembrie 2015, ne-a înmânat o hârtie prin care SC Kronospan Sebeș SA ar fi declarat că renunță la procesele intentate Ministerului Mediului și Agenției de Protecție a Mediului Alba, ori acest lucru nu s-a întâmplat, procesele derulându-se în continuare. Avem parte deci de o mare și gravă minciună servită public celor care se opun poluării.

Domnul Prefect a decis pe loc să fie organizată o întâlnire la Sebeș cu toți parlamentarii de Alba, pentru Sâmbătă 13 februarie 2016, ora 10. Și de la aceștia s-a așteptat până acum o implicare mai serioasă decât simple interpelări rămase doar cu răspunsuri seci și fără măsuri concrete.

S-a mai discutat și despre dotarea APM Alba cu o stație de monitorizare mobilă, promisă de prefectul județului Alba, promisiune care venea la pachet cu cerința subtilă de a opri protestele în Sebeș la începutul anului 2015, dar se pare că nici Instituția Prefectului și nici Agenția Națională de Protecția Mediului, n-au considerat asta o prioritate, președintele ANPM declarând în conferința de presă de la Sibiu că abia cu puțin timp în urmă a fost publicată pe SEAP achiziția acelei stații mobile. Sătui deci de minciuni politicianiste și incompența autorităților, avem certitudinea că acea stație mobilă nu va ajunge prea curând la Sebeș.

Mai mult, într-un răspuns dat vineri de APM Alba unui cetățean din Sebeș, se menționează că ”s-a constatat că analizorul de ozon a funcționat în perioada iulie-septembrie 2015 în afara parametrilor nominali, furnizând unității centrale din cadrul APM Alba date distorsionate. Drept urmare, analizorul de ozon a fost oprit și trimis la unitatea de service a prestatorului de servicii. În prezent acesta este în proces de recalibrare și etalonare conform cu standardul primar de ozon”. Așadar, de fiecare dată când aparatura oficială confirmă depășiri în ce privește poluarea resimțită masiv la nivel olfactiv și vizual, APM Alba ori invalidează datele și refac rapoartele, ori concluzionează că anumite analizoare trebuie recalibrate! Este inadmisibilă o astfel de bătaie de joc la adresa cetățenilor care fac numeroase reclamații că în Sebeș sunt zile când nu se poate respira din cauza emisiilor masive de pe platforma industrială. Din informațiile găsite de noi, aparatura respectivă este certificată și are un program clar stabilit conform standardelor ISO pentru verificări, calibrările automate fiind făcute la intervale de ore sau zile după cum sunt programate, iar sistemele de alarmare spun când apare o eroare și ce eroare este. Datele rămân în memoria echipamentului: câte calibrări s-au facut, câte alarme au fost transmise, etc, asta conform standardului ISO în vigoare pentru monitorizarea ozonului. Așadar, daca se respecta procedura era imposibil să apară erori, aparatul făcând măsuratori cu erori maxime de 1%.

Concluzia noastră și a multor cetățeni este că autoritățile locale, județene și naționale au demonstrat încă odată că sunt incapabile să gestioneze situația de la Sebeș, fapt pentru care am transmis doamnei ministru Cristiana Palmer-Pașca, invitația oficială la o întâlnire cu societatea civilă din Sebeș în care să fie informată și de către grupurile civice și ong-urile de mediu, nu doar de către lobby-iștii companiei strecurați probabil strategic în ministerul pe care-l conduce.

În concluzie, pentru faptul că după aproape 10 ani de când la Sebeș oamenii simpli luptă împotriva poluării, APM si GM Alba nu sunt dotate nici acum cu aparatură pentru a face monitorizări independente și transparente, sau aparatele lipsesc ori sunt duse la recalibrări care durează aproximativ 3 luni (3 luni în care emisiile la formaldehidă și alte substanțe nocive nu sunt măsurate și înregistrate), pentru toate acestea și nu numai, cerem din nou demisia tuturor celor responsabili.
Și o vom cere în curând și în stradă, atât în Sebeș cât și în Alba-Iulia!

Continue Reading

Administrativ-alba

Noua forma a USL in viziunea unui politician

Published

on

psd+pnl

Comunicat de presa referitor la noua forma a USL din prisma presedintelului PMP Alba, Clement Negrut.

 

“Oare canicula să fie de vina? Sau dorința de a încinge și mai mult scena politică românească și așa destul de bulversată de acțiunile justiției? Una din aceste două cauze se pare că îi determină pe unii politicieni cu mințile înfierbântate să facă declarații mai mult decât incendiare.

Nici nu s-a stins bine ecoul declarațiilor lui Dragnea, cel care l-a trimis pe Ponta în vacanță fără a purta grija partidului, declarații prin care chema sub steagul PSD, partidul apărător al corupților, pe toți cei care într-un fel sau altul au probleme cu justiția, pe toți penali, care au liber la revenirea în funcții. Nu de alta, dar dacă tot au un șef condamnat cu suspendare, dacă au avut un șef cercetat penal, un altul condamnat cu executare și un altul care se pare că va trebui să dea socoteală pentru morții de la revoluție, ce mai contează? Poporul român uită repede și mai ales este și mult prea iertător. De ce nu ar miza PSD pe acest lucru?

Pentru cei cu ficat puternic în politică, aceste manifestări sigur nu sunt de neconceput. PSD nu a ținut cont de nimic pentru a pune mâna pe putere, ultima dată fiind salvat de către liberali în anul 2011, atunci când au născocit cea mai mare minciună politică de după revoluție numită USL.

O altă declaratie care mă face să fiu foarte atent în interpretarea ei, este cea prin care Dragnea, ca un vașnic urmaș al școlii lui Cozmâncă și Hrebenciuc, anunța, imediat ce a pus mâna pe PSD, că este dispus să negocieze cu Președintele Iohannis un contract de colaborare pe 10 ani. Ce să fie? Ce să fie? Îi arăta cumva președintelui pisica suspendarii? Să nu uităm că domnul Dragnea are experiența aranjării suspendărilor, mai ales acum când este nevoie doar de 30% prezență la vot și 25% voturi pentru, deci mult mai ușor ca în 2012 cand au votat și cei plecati la cele sfinte. Sau poate că Dragnea predă PSD-ul întâiului iubitor de vacanțe de la Cotroceni în speranța că acesta îi va aduce de prin multiplele deplasări cadoul care îl va scăpa de păcatele la care justiția îi caută canon? Om trăi și om vedea.

Dar ideea de USL nu putea să revină în memoria colectivă fără declarația domnului Predoiu, un alt nou-născut mare strateg, cea mai nominalizată speranță la funcția de premier a noului PNL, sau cel puțin a jumătății care respiră și pe nas din PNL. Domnul Predoiu îi raspunde bezelei trimise de Dragnea, via Cotroceni și anunță că PNL este dispus la 10 ani de neagresiune cu PSD, că se va așeza la masa dialogului și negocierilor în primul rând pe Legea de modificare a Codului Fiscal. Apoi pot negocia orice și în orice direcție, mai ales dupa ce domnul Oprea va fi aspru săgetat în interesul național și se va muta de-a dreptul mesei, bineînțeles în spiritul aceluiași interes personal. Pardon! Național.

Există toate premisele unei astfel de colaborări, cele două partide, PNL și PSD au experiența creării celei mai mincinoase alianțe politice post-revoluționare și încă mai cred că pot să-i păcălească pe români încă o dată. Se dă o luptă clară pe electoratul USL, fiecare din cele două partide mai păstrează în discurs deziderate ale acestei alianțe, care trăiește încă prin aceste deziderate și iată prin declarațiile unor lideri politici și nu în ultimul rând prin întâiul plimbător de la Cotroceni, domnul Președinte Iohannis, nimeni altul decât cel care, nu demult, era parte din această mare minciună politică.

Indiferent cât încearcă PNL să joace rolul partidului de dreapta în opozitie, nu poate trece peste perioada clipelor de tandrețe politică cu PSD împreună cu care s-a înșurubat la robinetele bănoase ale guvernării, împreună cu care a dat o puternică lovitură de stat în 2012 și au adus mari prejudicii de imagine României. Prin declarațiile domnului Predoiu, cred că jumătatea care se ține de nas din noul PNL, încă suspină după mireasma de la umbra celor trei trandafiri și încearcă deocamdată declarativ să reînnoade o legatură neruptă total, chiar dacă acum se va produce sub auspiciul unor ,,nevinovate” negocieri punctuale.

Partidul Mișcarea Populară rămâne fidel principiilor care l-au consacrat pe scena politică. Suntem într-un parteneriat cu cel mai important om politic al României, domnul Traian Băsescu. Acest fapt ne mobilizează și ne dă curajul și determinarea de a ramâne singurul partid care face cu adevărat opoziție la o guvernare falimentară de stânga, prin parlamentarii săi și prin liderii politici ai partidului.”

Președinte PMP Alba,

deputat Clement Negruț

Continue Reading

Trending